Oferte locuri de munca top

Calea Victoriei va deveni zona de promenada

457.JPG Bucurestenii vor beneficia de mai mult spatiu de promenada pe Calea Victoriei. Primaria Capitalei demareaza lucrarile de reabilitare si modernizare a segmentului cuprins intre Piata Victoriei si Calea Grivitei.
Lucrarile se vor desfasura in perioada 24 februarie – 1 august 2014, costul acestora fiind de 8,7 milioane lei.
Cu privire la acest proiect, Sorin Oprescu, primarul Bucurestiului, precizeaza: „Odata cu deschiderea bulevardului Buzesti-Berzei-Uranus, care este alternativa la Calea Victoriei si b-dul Lascar Catargiu deoarece preia o parte importanta dintre masinile care traverseaza orasul de la Nord la Sud, este posibila extinderea trotuarelor de pe Calea Victoriei, pentru a readuce acest bulevard la ceea ce reprezenta el de fapt: zona de promenada a Centrului Bucurestiului”. Astfel, proiectul vizeaza largirea trotuarelor si amenajarea de piste pentru biciclisti. Spatiul necesar acestor lucrari va fi obtinut prin renuntarea la o banda si jumatate din carosabil.
Pistele pentru biciclisti vor fi delimitate de benzile de circulatie, prin borduri inalte de 10 centimetri, iar trotuarele prin bolarzi.
In ceea ce priveste traficul rutier, acesta se va desfasura pe doua benzi de ciruclatie cu sens unic, creandu-se, in preajma intersectiilor, o a treia banda de incadrare pentru virajul la stanga sau la dreapta.
Proiectul presupune si modernizarea retelei de iluminat public, refacerea spatiilor verzi si a mobilierului urban.

Sus