Oferte locuri de munca top

Bugetul pe 2015 va fi aprobat peste câteva zile

big_lso_2222Proiectul de buget pentru anul 2015 urmează să fie aprobat vineri, 12 decembrie, într-o şedinţă extraordinară a guvernului şi trimis către parlament, a anunţat premierul Victor Ponta.
La începutul acestei săptămâni România a finalizat acordul de principiu legat de bugetul pe 2015 împreună cu partenerii săi internaţionali – Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială.
Valoarea totală a bugetului va fi de 238 de miliarde de RON, din care 225 sunt venituri şi 13 miliarde este deficitul de 1,83% din Produsul Intern Brut. Creşterea economică estimată pentru anul viitor este de 2,5% din Produsul Intern Brut.
Elementul principal pe care s-a construit bugetul au fost un deficit de 1,83% din Produsul Intern Brut, care potrivit premierului răspunde dorinţei de a arăta rigurozitate bugetară şi capacitate de atingere a obiectivelor noastre asumate prin Tratatul fiscal, inclusiv 1% deficit structural.
Referitor la noul buget Premierul Victor Ponta a precizat:
“În primul rând, nu va exista şi nu se construieşte bugetul pe baza nici unei taxe sau impozit suplimentar în anul 2015. Aşa cum am anunţat de mai multe ori, bugetul se închide, practic, din punctul de vedere al construcţiei sale – venituri şi cheltuieli – fără a introduce pe parcursul anului 2015 vreo altă taxă şi impozit. Evident, cota unică de 16% rămâne în vigoare. Există o taxă care se reduce – şi care a fost luată în calcul la construcţia bugetului, şi anume taxa pe construcţii speciale – de la 1,5% la 1%, probabil că azi va fi la Camera Deputaţilor, la votul final, proiectul de lege care consfinţeşte această scădere. Important este că bugetul este construit cu venituri rezultate din reducerea de la 1,5% la 1% a taxei pe construcţii speciale. Era un obiectiv fundamental.
Al doilea lucru: toate măsurile, fie de stimulare economică, fie de dreptate socială, deja în vigoare, sunt incluse în buget.”

Totodată Victor Ponta a adăugat că pentru proiecte europene sunt prevăzute, fiind vorba despre două exerciţii bugetare care se suprapun – 2007-2013 şi 2014-2020 – sume suplimentare: 19 miliarde de lei pentru proiecte europene din bugetul de stat, plus nouă miliarde pentru autorităţi publice locale.

Sus