Oferte locuri de munca top

Buget de 57 mil euro si noi investitii, pentru județul Vrancea

Județul Vrancea a alocat 60% din bugetul pentru anul 2021 către investiții pentru dezvoltare. Este vorba despre o sumă de peste 57 milioane de euro, echivalentul a puțin peste 277 milioane lei.

Veniturile totale previzionate sunt mai mari cu 10% în acest an comparativ cu anul trecut, în timp ce cheltuielile totale angajate de Consiliul Județului Vrancea sunt cu 4% mai mici față de anul trecut. Cheltuielile de funcționare ale administrației județene vor fi cu 14 % mai mici.

În cadrul bugetului au fost alocate fonduri pentru susținerea Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani – 1.000.000 lei, pentru lucrări la Catedrala ”Sfânta Cuvioasa Parascheva” Focșani – 1.500.000 lei și pentru cofinanțarea proiectului de extindere și modernizare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Vrancea, etapa II – 2.000.000 lei.

Noi proiecte de dezvoltare au fost adoptate

Consilierii județeni au adoptat și proiectul pentru continuarea demersurilor de înființare a unui parc industrial în comuna Garoafa, denumit Parc Industrial Vrancea SRL. Terenul va avea o suprafață de 474.574 mp, care a fost preluat în administrarea CJ Vrancea.

De asemenea, au fost adoptate trei proiecte ce vizează modernizarea drumurilor județene. Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru următoarele obiective:

* Modernizare infrastructură rutieră de drum județean 204E dintre localitățile Mirceștii Noi – Ciușlea – Străjescu – Doaga – DN24

* Lucrări de construire trotuare şi accese în proprietăți aferente obiectivului de investiţie: Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile Gologanu – Slobozia Ciorăşti -Coteşti, cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T

* Modernizare DJ 205 N sector Intersecție DJ 205 B- Jariștea- Scânteia, km 4 +000-km 11+200, L=7, 20 km. județul Vrancea.

Totodată, a fost acceptată oferta de donație a terenului și casei ce au aparținut scriitorului Duiliu Zamfirescu din comuna Vârteșcoiu. Clădirea va fi consolidată, restaurată și transformată în Casa Memorială Duiliu Zamfirescu.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

 

Sus