Oferte locuri de munca top

Braiconf a cumparat terenul pentru o noua fabrica

Un buget de 8,75 milioane de euro este prevăzut în Programul de investiţii al fabricii de confecții Braiconf din Brăila pentru relocarea producţiei şi a birourilor într-o clădire nou-construită,  achiziţia de echipamente şi utilaje necesare relocării.

Compania a anunțat astăzi că acţionarii majoritari au cumpărat, prin intermediul a două companii pe care le deţin, două terenuri cu suprafaţa totală de peste 63.000 mp.

Pe aceste terenuri se află fostele platforme Comat şi Remat din Brăila. Valoarea totală a celor două tranzacţii este de peste 2,5 milioane lei.

Potrivit Depozitarului Central, producătorul de cămăși Braiconf, ale cărui acțiuni sunt listate la Bursa de Valori București, este deținut de Industries Benjamin S.R.L. Bucuresti  42,1551%, acționari minoritari care împreună au 31,5095 % și  Electroarges S.A. 26,3354 %

La rândul său Industries Benjamin (fosta French Industries SRL) este deținută în proporţie de 68% de Main Urban SRL (reprezentată de Ştefan Constantin – preşedinte al Electroargeş Curtea de Argeş şi fost preşedinte al Braiconf), 20% de Silviu Bogdan Dumitrache  – actual preşedinte al Braiconf Brăila şi 12% de General Ventures SRL București, reprezentată de Robert Zisu.

Potrivit informării făcută de companie, suprafaţa cumulată a celor două terenuri reprezintă cel mai mare lot de teren din interiorul Brăilei, fiind situat în imediata vecinătate a zonei centrale a oraşului, în proximitatea Morii Lykiardopoulus.

Pe terenurile cumpărate Braiconf va construi o nouă unitate de producție.

Silviu Dumitrache, acționar și președinte Braiconf, a declarat: Avem planuri ambițioase pentru marca Braiconf și ne-am propus să construim cea mai modernă și eficientă fabrică de confecții din Europa de Est, în care să antrenăm proiecte valoroase și prin care să promovăm industria din care facem parte. Deși am analizat mai multe opțiuni pentru relocare – terenuri în zona Brăilei, clădiri istorice cum sunt Morile Violattos și Lykiardopoulos, chiar proprietăți în Galați, oraș care are astăzi câteva oportunități pe acest segment de industrie – ne dorim să păstrăm fabrica Braiconf în Brăila, iar terenurile recent achiziționate reprezintă soluția optimă pe care o căutam pentru construirea de la zero a unui sediu modern, eficient, durabil si actual, care să răspundă cu succes planurilor de dezvoltare pe care le avem”.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus