Oferte locuri de munca top

BERD acorda un imprumut pentru centrala eoliana in Tulcea

Romania a primit 57 de milioane de euro imprumut pentru centrala eoliana Topolog-Dorobantu. Dintre acestia 38 de milioane provin de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare iar restul sunt acordati prin Unicredit.
„Romania are un mare potential pentru energie regenerabila.Ne bucuram ca am putut asigura o finantare pe termen lung care ajuta la dezvoltarea pietei de energie verde si la scaderea emisiilor de carbon. Suntem mandri ca am ajutat Romania sa isi atinga target-ul de energie regenerabila”, a declat Louis Borgo, Senior Banker BERD.
Centrala eoliana va avea o putere instalata de 84 MW si este detinuta de Lukerg Renew, companie detinuta de ERG Renew si Lukoil- Ecoenergo. In cadrul centralei vor fi instalate 42 de turbine cu o putere de 2 MW, in Dorobantu, Topolog si Casimcea din Tulcea.
Centrala va produce aproximativ 200 GWh pe an, echivalentul a 85 de kt de emisii de CO2 pentru energia produsa in mod traditional.
Este al optulea proiect eolian finantat de BERD in Romania, dupa cele de le Crucea Nord, Cernavoda I si II, Pestera, Chirnogeni, Vutcani, Sarichioi. Banca a investit aproximativ aproape 7 miliarde de euro in 320 de proiecte din tara.

Sus