Oferte locuri de munca top

Azile de batrani de milioane de euro in Bihor

In Bihor drumurile comunale s-au asfaltat in cadrul proiectelor de constructive azile batrani, finantate prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel pentru caminul de batrani inaugurat in decembrie 2013 autoritatile locale din Bors au solicitat o finantare europeana de 2,5 milioane de euro din care 1,5 milioane au fost investiti pentru constructia propriu-zisa si restul banilor au mers la refacerea drumului de acces pentru obiectivul de investitii. Centrul de batrani este amplasat in regiunea Nord-Vest, Judetul Bihor, comuna Bors, localitatea Santaul Mare. Terenul este proprietatea comunei Bors si are o suprafata de 6.773 mp, potrivit unui studiu de fezabilitate elaborat de OAR in 2008. Azilul are o capacitate de 54 de locuri.

In comuna Rosiori din Bihor s-a construit un alt azil de batrani, dupa ce Primaria a primit fonduri de 6 milioane de euro din care bugetul pentru azil este de 2 milioane de euro iar restul banilor au fost folositi pentru asfaltari. Constructia are o capacitate de 24 de locuri.
Autoritatile locale spun ca aceasta practica este des intalnita. Proiectele ce includ o componenta sociala pot obtine mai usor fonduri Europe, punctajul acordat pentru astfel de investitii in cadrul procedurii de evaluare a dosarului proiectului fiind mai mare.

Sus