Oferte locuri de munca top

Autostrada Unirii, promulgata de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis va promulga astăzi, în cadrul unei ceremonii publice, Legea privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași – Târgu Mureș – „Autostrada Unirii”

Astfel, Autostrada Unirii va fi finanțată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din credite externe și din fonduri europene disponibile în cadrul exercițiului financiar multianual 2014 – 2020.

Legea prevede ca autostrada de circa 320 de km să fie realizată până la granița cu Republica Moldova, cu un pod peste Prut la Ungheni, iar procedurile să demareze în termen de 30 de zile de la promulgare.

Master-planul de Transport General al României prevede ca termen de demarare a studiului de fezabilitate perioada 2021-2022.

Această autostradă are un istoric impresionant, peste 10 ani de studii de prefezabilitate și fezabilitate care au costat zeci de milioane de euro și care acum nu valorează nimic.

Conform estimărilor specialiștilor, aproximativ jumătate din volumul de trafic existent pe coridorul cel mai apropiat va trece pe noul traseu. Astfel, viteza medie prognozată va crește până la 100 km pe oră, iar timpii de călătorie pe durata orelor de vârf vor scădea cu 42%.

Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizării obiectului de investiţii Autostrada Unirii, potrivit legii. De asemenea, Ministerul Transporturilor va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, procedurile necesare pentru realizarea obiectivului de investiţii Autostrada Unirii.

 

 

Citiți și:

Teren de peste 5 ha pregatit pentru constructia mai multor obiective

23 mil euro pentru reabilitarea a sute de lifturi, in Bucuresti

Viitor bazin olimpic in Bucuresti

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus