Solplanet x AeroFix

Autostrada Moldova, aprobata de Guvern

Proiectul de parteneriat public – privat „Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi” va fi oferit, la începutul lunii aprilie, investitorilor care doresc să îşi asume proiectarea şi construcția acestei autostrăzi, a anunțat Viorica Dăncilă, vineri, la începutul ședinței de guvern. ”Aprobăm astăzi studiul de fundamentare al proiectului strategic de investiţii în parteneriat public-privat Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi, vital pentru regiunea Moldovei”, a spus premierul.

Valoarea totală a investiției este estimată la 1,2 miliarde euro, iar perioada de proiectare şi realizare a autostrăzii este preconizată să dureze 48 luni.

Durata serviciilor şi lucrărilor aferente proiectului presupune două etape, respectiv: Etapa 1: Servicii de proiectare şi construcţie autostrada Tg Neamț – Iași în regim de parteneriat public privat – contract cu durata de maximum 48 luni de la semnare. Etapa 2: Întreţinere şi operare autostrada Tg. Neamț – Iași în regim de autostradă cu taxă pe durata de 26 de ani de la finalizarea etapei nr. 1.

Autostrada Târgu Neamţ – Iași se desfăşoară pe teritoriul judeţului Iaşi și va avea o lungime de 61 km la care se adaugă 7 km reprezentând bretelele nodurilor DN28 și Km 61+000, bretele ce vor fi de asemenea la profil de autostradă. Lungimea totală a traseului construit la profil de autostradă va fi de 68 km.

Autostrada va realiza conexiunea dintre centre economice importante din Moldova (Iași, Pașcani, Botoșani, Bacău, Suceava, Piatra Neamț), cu cele din Transilvania și mai departe, prin vama Borș, cu rețeaua de autostrăzi din Europa. Autostrada Târgu Mureș – Targu Neamt – Iași – Ungheni, din care face parte acest tronson, va străbate judeţele Mureş, Harghita, Neamţ şi Iaşi şi va avea o lungime totală de aproximativ 320 de km

 

 

 

Citiți și:

Noi turnuri, in faza de autorizare, in zona centrala a Capitalei

170 de noi apartamente, pe aceeasi strada din Sectorul 1

Viitor hotel langa aeroport, scos la vanzare

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus