Oferte locuri de munca top

Autorităţile orădene nu găsesc constructori pentru lucrări

mzConsiliul Judeţean Bihor caută constructor pentru finalizarea reparaţiilor capitale şi a amenajărilor interioare în clădirea care va găzdui noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor, ne-a precizat Horia Carţiş, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor.

Aceasta este a doua tentativă de atribuire a contractului în decurs de doar o lună, după ce prima licitaţie a fost anulată deoarece nu s-a prezentat niciun ofertant.

Săptamâna trecută licitaţia a fost relansată în aceleaşi condiţii, respectiv la o valoare estimată a contractului de 5,3 milioane lei, fără TVA.

Lucrările la clădirea din Str. Armatei Române nr. 1A au fost executate în proporţie de peste 80% de fostul constructor, care nu a mai vrut să continue proiectul. Practic, ar mai fi de executat doar un rest din lucrare, în jur de 15%. Odată încheiat contractul cu un nou constructor, finalizarea intervenţiilor nu ar trebui să dureze mai mult de 4 luni.

Constructorii pot depune oferte până pe 22 septembrie.

Noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor nu este singura investiţie publică din Oradea pe care constructorii nu au reuşit să o ducă la bun sfârşit. De exemplu, municipalitatea trebuie să reia lucrările de reabilitare a Pasajului Vulturul Negru, după rezilierea contractului cu constructorul.

Sediul Muzeului Ţării Crişurilor trebuie mutat deoarece clădirea în care a funcţionat anterior a fost retrocedată Episcopiei Romano-Catolice.

 

Sus