Oferte locuri de munca top

Au demarat lucrarile la manastirea Golia

741.JPG Lucrarile la cea de-a doua etapa de reabilitare a Manastirii Golia au demarat de cateva zile.
Pana in prezent au fost demontate in componente mai mici partile de lemn din biserica si au fost depozitate intr-un spatiu-anexa, unde a fost creat mediul ambiant optim. Aproape toate schelele interioare au fost montate, urmand ca de saptamana viitoare acestea sa fie predate celor 60 de artisti care vor restaura pictura murala.
Lucrarile sunt realizate de Asocierea SC Conest SA Iasi (lider) si SC General Construct SRL Suceava, valoarea contractului fiind de 18,95 milioane lei, fara TVA.
Referitor la aceasta investitie Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi a declarat:
„Ordinul de incepere a lucrarilor a fost emis pe 17 februarie. Implementarea acestui proiect va dura 17 luni, adica pana la mijlocul anului 2015. Peste aproximativ trei saptamani vor incepe si lucrarile de infrastructura rutiera, ma refer aici la reabilitarea si largirea strazilor George Enescu si Golia si a stradelei Armeana. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 25 milioane lei, din care 20 milioane lei reprezinta contributia Uniunii Europene.”
Principalele lucrari incluse in proiect sunt restaurarea/conservarea picturii murale interioare (2.490 metri patrati), a picturii pe lemn (iconostas si amvon – 190 metri patrati), lucari edilitare (strada George Enescu, stradela Armeana si strada Golia), lucrari infrastructura (strada George Enescu, stradela Armeana si strada Golia), lucrari de peisagistica si mobilier urban.

Sus