Oferte locuri de munca top

Astaldi isi face o cladire de birouri in Primaverii

Compania de constructii Astaldi, prin subsidiara Astalrom, intentioneaza sa construiasca o cladire de birouri in cartierul Primaverii din Capitala.
Cladirea va fi situata pe o parcela de aproximativ 550 mp cu deschidere la Str. Maxim Gorki si ar urma sa aiba o suprafata desfasurata de aproximativ 1.650 mp, respectiv 1.500 mp suprafata utila, cu destinatia de spatii de birouri. Constructia va prezenta un regim de inaltime subsol+demisol+parter+3 etaje+etaj retras. La subsol vor fi amenajate 30 de locuri de parcare, conform Planului Urbanistic de Detaliu aferent, ce urmeaza sa fie inaintat spre aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
PUD-ul, elaborat de Biroul Individual de Arhitectura Dragos Mihail, a fost recent supus dezbaterii publice.
In cadrul dezbaterilor, vecinii parcelei vizate si-au exprimat dezacordul in privinta utilizarii viitoarei constructii pentru a gazdui spatii de birouri, intr-o zona cu caracter eminamente rezidential si in care astfel de cladiri au fost interzise pana acum. Mai mult decat atat, vecinii au solicitat in instanta anularea certificatului de urbanism aferent parcelei respective.
In replica, reprezentantii serviciului de urbanism din Primaria Capitalei au precizat ca, printre functiunile admise in aceasta zona, se numara si cea de birouri pentru profesiuni liberale (de exemplu cabinete de avocatura, birouri notariale).
La randul sau, Dan Trifu, vicepresedintele organizatiei Eco Civica, a reclamat faptul ca suprafata cladirii, asa cum este prevazuta in proiect, este disproportionat de mare raportat la necesitatile unui birou pentru profesii liberale si, in fapt, mascheaza functiunea de centru de afaceri.
In prezent, este o practica des intalnita ca un investitor sa initieze un proiect cu o anumita functiune prevazuta, iar ulterior sa recompartimenteze cladirea pentru a indeplini alta functiune, adauga Dan Trifu.

Sus