Oferte locuri de munca top

Asociatiile de proprietari nu pot suporta costuri suplimentare

Mihai MereutaA fost respinsă Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, cu 123 de voturi impotriva, din partea grupului PSD de la Camera Deputatilor.

Presedintele Ligii asociatiilor de proprietari Habitat, Mihai Mereuta, declară:

“Am fost surprinși neplăcut de faptul ca, în data de 27.05.2015, grupul parlamentar al Partidului Social Democratic de la Camera Deputaților, în marea majoritate (90%), a votat impotriva proiectului pentru modificarea şi completarea Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

Suprinderea si dezamagirea noastra sunt cu atat mai mari tinand cont de faptele expuse mai jos:

1. Proiectul a avut ca initiatori 16 deputati PSD, inclusiv presedintele camerei deputatilor Stefan Valeriu Zgonea (domnul Presedinte a avut demnitatea de a isi sustine initiativa!)

2.  Comisia Juridica, de disciplina si imunitati a dat in doua randuri, cu unanimitate de voturi un raport de adoptare pentru acest proiect. Din aceasta comisie fac parte 10 parlamentari PSD;

3.  De-a lungul anilor s-au depus mii de petitii pentru sustinerea drepturilor asociatiilor de proprietari de a utiliza conventii civile;

4. In ziua votului, la tribuna, parlamentari PSD au afirmat ca sustin proiectul de lege;

5. Este evident ca nevoia de debirocratizare si de scaderea costului de locuit este de maxima urgenta pentru majoritatea asociatiilor de locatari/proprietari din Romania.

Marea majoritate a cetatenilor, care oricum fac eforturi deosebite sa-si achite costuri la utilitati (disproportionat de ridicate comparativ cu veniturile) nu pot suporta suplimentar costuri generate de utilizarea contractelor de munca (cum va imaginati ca intr-un bloc cu 20 apartamente, intr-un orasel in care 50% din populatie este plecata la munca in strainatate, 10-12 familii de pensionari pot achita pentru “femeia de serviciu”- firma SSM, firma medicina muncii, contributii la stat comparabile cu venitul net, semnatura electronica, conexiune internet pentru depunere REVISAL si altele???).

Solicitam gasirea unei solutii pentru corectarea de urgenta a situatiei create si permanentizarea unui dialog cu toate grupurile parlamentare astfel incat membrii grupului sa aibe sansa sa voteze in cunostinta de cauza proiectele ce se refera la asociatiile de proprietari si nu doar sa se conformeze indicatiilor “de la partid”, mai spune Mihai Mereuta.

 

Sus