Oferte locuri de munca top

Asociaţiile de proprietari ar trebui să solicite reabilitarea imobilelor

DIGITAL CAMERAAsociaţiile de proprietari trebuie să solicite finanţare pentru lucrările de reabilitare a imobilelor şi să se implice activ în aceste procese, consideră membrii Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS).

Delia Filip, director executiv ROMEPS, a precizat: „Procedura pentru finanţarea lucrărilor de reabilitarea termică este diferită, în funcţie de fondurile utilizate. Fie că vorbim de bani europeni sau de bugetul local, este important să existe o mobilizare din partea reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari. La fel de important este că aceştia să fie bine informaţi. ROMEPS intenţionează să organizeze în următoarea perioadă, în parteneriat cu Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat, programe de perfecţionare care să clarifice etapele şi aspectele de bază ale unei termoizolări eficiente.”

Pentru termoizolaţiile faţadelor, ROMEPS recomandă folosirea polistirenului EPS 80 sau cu o compresiune mai mare. Folosirea polistirenului de tip EPS 60 sau chiar 50, recomandat pentru alte utilizări, în loc de EPS 80, pentru izolarea faţadei, ar putea avea efecte pe termen scurt si mediu, respectiv diminuarea randamentului termic, deformări şi crăpături ale suprafeţei faţedei.

Sus