Oferte locuri de munca top

Arges: investitii in lucru si in plan

Procedura greoaie a achizițiilor publice, dar și prezența firmelor fantomă la aceste achiziții au fost printre problemele ridicate de Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, la  întâlnirea cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Cu aceeași ocazie, președintele Ion Mînzînă a ridicat problema cofinanțărilor pentru proiectele pe care Județul Argeș le are în implementare, atât pe fonduri europene, cât și prin PNDL II.

La această oră, în Argeș sunt în execuție: 12 contracte cu finanțare europeană; 8 contracte cu finanțare prin PNDL II; 7 proiecte cu finanțare europeană având ca beneficiar DGASPC Argeș.

Un proiect important este șantierul Sălii Polivalente din Pitești. Aici, lucrările sunt într-un stadiu de execuție de 58%, investiția fiind de 94 milioane de lei, fonduri din bugetul Ministerului Dezvoltării.

De asemenea, rectorul Universității din Pitești a semnat contractul de finanțare, prin Compania Națională de Investiții, pentru construcția unui nou cămin studențesc, care va avea 113 camere, 222 de locuri și o durată de execuție de 18 luni.

Ministrul Cseke Attila s-a întâlnit și cu primarii argeșeni cărora le-a prezenta câteva dintre oportunitățile de finanțare a unor proiecte care vor exista în perioada următoare.

În primul rând, este vorba despre un program de construcție de creșe lansat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cu finanțare din bugetul de stat. Vor fi trei tipuri de creșe, creșe pentru 4-5 grupe de copii, 6-7 grupe de copii și 10-11 grupe de copii. Pentru acest proiect autoritățile locale trebuie să găsească doar terenul.

De asemenea, primarii au mai fost informați că Oficiul Național de Cadastru va deschide o finanțate, din bugetul național, pentru cadastrare sectorială, o finanțare de 160.000 de lei pentru fiecare UAT.

Vizita în teren a continuat la Spitalul Orășenesc Mioveni, podul peste râul Argeșel, cartierul Racovița, orașul Mioveni, între DN73 D și DC 85, rețeaua de canalizare menajeră și stația de epurare din comuna Schitu Golești și Piața Centrală din municipiul Câmpulung Muscel. Acestea sunt proiecte pe care autoritățile locale din județ le au în implementare cu fonduri guvernamentale.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

Sus