Oferte locuri de munca top

Aproape 6 mil euro pentru realizarea unui pasaj subteran

În vederea fluidizării traficului, autoritățile locale dintr-un mare oraș intenționează să construiască, în centrul localității, un pasaj subteran rutier și cu linii de tramvai.

Valoarea investiției a fost estimată la aproape 6 milioane de euro.

De asemenea, municipalitatea și-a propus și crearea unui aliniament continuu de promenadă (pietonal).

Este vorba despre proiectul privind proiectarea și execuția unui pasaj subteran între str. Anastasie Panu și str. Palat, pe care Primăria municipiului Iași l-a lansat în licitație.

Viitorul aliniament pietonal va fi realizat dinspre bulevardul / pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt către Palatul Culturii.

Prevederea financiară a procedurii este de 23.974.949 lei, fără TVA, respectiv 28.530.189 lei, cu TVA.

Ofertele pot fi depuse până la data de 22 august 2022.

Pasajul subteran

Pasajul subteran va avea patru benzi, cu două benzi pe sens, incluzând și noua cale dublă de rulare pentru transportul public cu tramvaiul.

Noul pasaj va fi realizat dintr-o structură casetată cu o lungime de 70 m și o deschidere de 15 m. În plan, pasajul va fi realizat în curbă cu raza de 140 m.

Modernizarea unui drum judetean va costa peste 20 mil euro

Ca urmare a condițiilor din teren, lucrările se vor executa într-o incintă de pereți mulați cu funcții de rezistență și etanșare, care va avea o lungime de aproximativ 215 m la interiorul curbei și 235 m la exterior.

Pasajul va avea o rampă de intrare pe str. Anastasie Panu, cu o lungime de 120 m, și o rampă de ieșire pe str. Palat, cu lungimea de 150 m.

Obiectivul va avea linie de tramvai nouă pe o distanță de 865 m și trotuare noi în suprafață de 261 mp.

Strada Achim Stoia, dintre Prefectură și Moldova Center, fiind prea aproape de intrarea în pasajul subteran, va necesita mai multe lucrări de reamenajare.

Zonă pietonală extinsă

Municipalitatea își propune crearea unui aliniament continuu de promenadă dinspre str. Alexandru Lăpuşeanu, prin Piaţa Unirii, urmând bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe întreaga sa lungime, traversând str. Anastasie Panu şi având ca punct terminus Piaţa Palatului Culturii sau chiar Ansamblul Palas.

Pentru aceasta, este nevoie de anularea intersecţiei semaforizate, inclusiv a trecerii pentru pietoni de pe str. Anastasie Panu, la nivelul bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, şi mutarea traficului auto în subteran.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus