Oferte locuri de munca top

Aproape 20 mil. euro pentru podul de la Agigea

Canalul_Dunare_Marea_NeagraNoi indicatori tehnico-economici au fost aprobaţi de Guvern pentru reabilitarea podului de pe DN 39, km 8+988 de la Agigea.

Finanţarea obiectivului de investiții se va face dintr-un împrumut acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Valoarea proiectului se va ridica la suma de 87,17 milioane lei (TVA inclus) din care pentru lucrări de construcţii şi montaj a fost alocată valoarea de 83,99 milioane lei.

Podul peste Canalul Dunăre-Marea Neagră amplasat pe DN 39 km 8+988 la Agigea are lungimea suprastructurii de 269,5 m, alcătuita din patru deschideri și este compusă din două părţi distincte: o structură hobanată care acoperă trei deschideri de 44 m, 40,5 m și 162 m; o structură independentă spre Mangalia, având lungimea de 23 m care asigură traversarea DN 39 peste drumul de pe malul drept al canalului.

Lungimea podului va fi de 266 m, iar lăţimea podului de 20,9 m. Podul va avea o suprafaţă de 5.560 mp. Durata de execuţie a contractului va fi de 18 luni.

Proiectul presupune punerea în siguranţă a podului (montare de hobane provizorii) şi înlocuirea hobanelor existente ale podului, soluția cablu cu cablu.

Sus