Oferte locuri de munca top

Anul viitor încep lucrările pe Centura Bucureşti Sud

bStudiul de fezabilitate pentru lărgirea la patru benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud, între A2 km 23 + 600 şi A1 km 55 + 520, va fi finalizat la începutul lunii septembrie.

Lucrările la Centura de Sud urmează să se desfăşoare în perioada 2016 – 2017.

Narcis Ştefan Neaga, director general al CNADNR SA, a declarat: „Lărgirea la patru benzi a Centurii de Sud a Bucureştiului este foarte importantă pentru asigurarea accesibilităţii traficului din DN 4, DN 5, DN 6 şi drumurile judeţene care converg către A1 şi A2. În acest sens, în noul SF sunt prevăzute, atât patru benzi, cât şi separatoare de sens pe toată lungimea şi mai ales denivelarea şi sistematizarea prin soluţii moderne a tuturor intersecţiilor cu drumurile principale. Practic, pe Centura de Sud toate relaţiile stânga se vor realiza prin viraj dreapta denivelat sau în sens giratoriu. Aceste soluţii, discutate şi dezbătute atât cu specialişti, cât şi cu societatea civilă, propuse de către proiectanţi, vor determina creşterea fluenţei traficului şi a siguranţei circulaţiei, reducând substanţial timpii de parcurs.”

Un prim SF a fost realizat în 2007. În anul următor au fost semnate contractele de atribuire. Din lipsa alocării bugetare timp de şase ani, în anul 2014 aceste contracte au fost reziliate.

SF-ul a trebuit să fie refăcut din cauza faptului că nu mai îndeplinea criteriile de calitate, nefiind introduse eurocodurile impuse de Comisia Europeană.

Proiectul de lărgire a Centurii de Sud a Bucureştiului este cuprins Master Planul General de Transport, finanţarea va fi asigurată din Fondul de Coeziune.

 

 

Sus