Oferte locuri de munca top

ANL demarează proiecte de 272 de locuinţe

ANL începe construcţia a 272 de locuinţe în judeţele Bihor, Vâlcea şi Teleorman. Blocurile cu trei şi patru etaje vor fi ridicate pe terenurile puse la dispoziţie în acest sens de autorităţile publice locale. Locuinţele vor fi destinate închirierii de către tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani.

În Oradea, ANL va construi 132 de locuinţe, în amplasamentul Calea Sântandreiului – intersecţia cu Calea Aradului. Ansamblul va cuprinde 90 de apartamente cu două camere, 36 de garsoniere şi 6 apartamente cu trei camere. Acestea vor fi repartizate în 6 tronsoane şi se vor construi în blocuri cu regimul de înălţime S+P+3E+M.

În Râmnicu Vâlcea, ANL va demara construirea a 105 locuinţe repartizate în şapte tronsoane, în Ansamblul Ostroveni nr.5 din Strada Nicolae Iorga. Locuinţele (70 de apartamente cu două camere şi 35 de garsoniere) vor fi construite în blocuri cu regimul de înălţime S+P+4E.

De asemenea, ANL va începe construcţia de noi locuinţe pentru tineri în Alexandria. În această localitate vor fi finalizate 35 de unităţi locative, în amplasamentul Strada Dunării, Zona Han Pepinieră. Locuinţele (26 de apartamente cu două camere şi 9 garsoniere) se vor construi în blocuri cu regimuri de înălţime D+P+3E+M şi D+P+3E şi vor fi repartizate în două tronsoane. În data de 6 octombrie a.c. a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru acest amplasament.

Termenul de execuţie a lucrărilor de construcţii este de 20 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Locuinţele se vor construi prin Programul Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.
În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autoritățile publice locale a prețului de vânzare este 328 de euro/metru pătrat, inclusiv TVA.

Blocuri-ANL-sat-Sirbi-FP-

Sus