Oferte locuri de munca top

Anghel Saligny: Proiecte din inca trei judete primesc finantare

Pentru încă trei județe au fost stabilite obiectivele de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” (liste atașate), a anunțat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Astfel, au fost publicate listele investițiilor care vor fi finanțate în județele Satu Mare, Teleorman și Timiș.

Din cele 41 de județe ale țării, au fost finalizate până acum listele de investiții din 37 de județe (municipiul București, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giugiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea).

Conform criteriilor de selectare, în județul Satu Mare, au fost aprobate spre finanțare 83 de obiective de investiții, în valoare totală de peste 1,11 miliarde lei.

În județul Teleorman, ministerul va finanța 114  obiective de investiții, în valoare totală de peste 1,53 miliarde lei, reprezentând aproximativ 61% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

TOPUL DRUMARILOR

Unitățile administrativ-teritoriale din județul Timiș vor putea implementa 124 de proiecte, în valoare totală de peste 1,38 miliarde lei.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile.

Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe.

Până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

 

Descărcați aici

Sus