Oferte locuri de munca top

Anghel Saligny: Pentru inca patru judete au fost aprobate proiectele de investitii

Au fost stabilite proiectele de investiții din încă patru județe care vor primi finanțare prin programul național ”Anghel Saligny” (liste atașate la finalul știrii).

Astfel, au fost finalizate și listele cu obiectivele ce vor fi realizate în județele Caraș-Severin, Giurgiu, Ialomița și Mehedinți, după cum a anunțat Cseke Attilla, ministrul Dezvoltării.

Aceste județe se alătură celorlalte 25 (Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Mureș, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vâlcea și Vrancea), precum și sectoarelor municipiului București, pentru care au fost aprobate până acum proiectele de investiții finanțate prin Program.

Cum se constituie cautiunea in contestatiile din procedurile de achizitie publica

Conform criteriilor de selectare, în județul Caraș-Severin, au fost aprobate spre finanțare 127 de obiective de investiții, în valoare totală de aproape 1,34 miliarde lei.

Pentru județul Giurgiu, ministerul va finanța 92 de obiective de investiții, în valoare totală de circa 1,18 miliarde lei.

Unitățile administrativ-teritoriale din județul Ialomița, din totalul celor 103 solicitări de finanțare, vor implementa 80 de proiecte, în valoare totală de peste 1,16 miliarde lei, ceea ce reprezintă 61% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare pentru acest județ.

Un mare producator de materiale de constructii va exploata mai multe agregate minerale

În județul Mehedinți, din totalul celor 115 solicitări de finanțare, au fost aprobate 85 de obiective de investiții, în valoare totală de peste 1,06 miliarde lei, reprezentând aproximativ 54% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile.

Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus