Oferte locuri de munca top

Amenzi pentru exploatarea de balast in zona Canalului Bucuresti-Dunare

Firme care exploatează balast pe traseul proiectului Canalului navigabil București-Dunăre au primit amenzi de peste jumătate de milion de lei și peste 20 de sancțiuni.

”În urma sesizărilor unor cetățeni am dispus mai multe controale”, a declarat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Controalele au fost desfășurate pe raza județelor Giurgiu, Ilfov și Călărași, în baza unui protocol încheiat între ministerele Transporturilor, Interne și Mediului.

Statul român intenționează să reia proiectul neterminat al canalului București – Dunăre care ar permite navelor fluviale să transporte mărfuri spre și dinspre București.

Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate privind continuarea lucrărilor pe Canalul București-Dunăre are desemnat un câștigător.

Procedura se află în faza soluționării contestațiilor iar anul viitor ar urma să fie semnat contractul.

Deși lucrările la Canalul București-Dunăre (începute în 1986) au intrat în conservare în 1989, proiectul nu trebuie lăsat să se degradeze iremediabil, consideră ministrul Grindeanu.

Oferta reevaluata pentru modernizarea a 40 km DJ

IGPR a constatat comiterea a două infracțiuni (evaziune fiscală și nerespectarea legii mineritului).

Garda de Mediu a oprit activitatea a 3 firme care nu dețineau acord de mediu și a dat amenzi cu o valoare de 167.500 lei.

ISCTR a amendat mai multe firme care au depășit greutatea maximă pentru transportul pe drumurile publice- 95.000 lei.

Compania Națională Apele Române a aplicat 8 sancțiuni de 270.000 lei.

TOPUL DRUMARILOR

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus