Oferte locuri de munca top

Amenajarea Dâmboviţei, subiect principal al UrbanFest 2015

SRâul Dâmboviţa ar putea fi reamenajat cu bani europeni, potrivit unei propuneri aflate în faza de consultări săptămâna aceasta.

“Râul Dâmbovița face parte din identitatea Bucureștiului, așa cum se întâmplă cu Tamisa în Londra sau cu Tajo în Lisabona. Restaurarea și reamenajarea malurilor poate fi în București un adevărat catalizator al dezvoltării urbane durabile. Bucureștiul se bucură acum de șansa extraordinară de a-și putea modela viitorul, viitorul nostru și al copiilor noștri. Uniunea Europeană este gata să ne vină în ajutor pentru a ne realiza acest vis”, a declarat Corina Crețu, comisarul european pentru politici regionale.

Amenajarea Dâmboviţei este subiectul principal al UrbanFest, festival european care se desfăşoară în mai multe oraşe de pe continent.  Cu acest prilej va fi lansată consultarea publică “Peștișorul de Aur”, privind felul in care bucureștenii și-ar dori să arate orașul lor.

În intervalul 16-21 iunie participanții vor avea prilejul să își spună părerea despre calitatea vieții în mediul urban, să navigheze pe Dâmbovița cu “Peștișorul de Aur”, să viziteze expoziții de proiecte inovatoare pentru râurile care traversează mari metropole sau orașe mai mici, și să participe la dezbateri privind rolul urbanismului. Toate activităţile vor fi organizate de-a lungul Dâmboviţei.

Urban Fest își propune să pună pe agenda publică rolul râurilor în metropolele moderne, ca factor identitar și de regenerare urbană şi să promoveze valorile europene în domeniul urbanismului și dezvoltării locale sustenabile, potrivit unui comunicat emis de Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti.

Sus