Oferte locuri de munca top

Ambient şi Miltiv, acuzate de evaziune fiscală

ambient-borsaSocietăţile Ambient şi Miltiv au fost puse sub acuzare la începutul acestei săptămâni de către procurorii DIICOT împreună cu alte cinci societăţi pentru evaziune fiscală. De asemenea pentru complicitate la evaziune fiscală sunt urmărite penal alte două firme care au atestat cu documente falsificate că marfa a părăsit teritoriul României.

Procurorii DIICOT acuză societăţile că ar fi colaborat cu un grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală, care acționa în domeniul achiziției materialelor de construcții.

În perioada octombrie 2011 – noiembrie 2012, membrii grupării formate din 14 persoane au  creat mai multe circuite economico-financiare fictive de livrări și achiziții intracomunitare de materiale de construcții, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu peste 9,2 milioane de lei.

Față de membrii grupării există suspiciunea că au acționat conjugat în realizarea unui circuit scriptic al mărfurilor, dublat de viramente bancare similare efectuate foarte rapid, prin care s-a urmărit crearea unei aparenţe de legalitate.

Membrii grupării s-au folosit de o societate de tip off-shore, cu sediul în Cipru, precum și de mai multe societăţi comerciale deschise pe teritoriul României și interpuse în circuit, în mod sistematic, pentru acumularea tuturor obligaţiilor fiscale către stat, cu consecinţa imediată a însuşirii unor importante sume de bani şi, implicit, a prejudicierii bugetului consolidat al statului.

Societățile comerciale folosite în acest scop nu aveau patrimoniu, nici salariați, nici spații de depozitare, iar perioada de funcționare era una de scurtă durată. Cu toate acestea în acte societățile interpuse figurau ca “furnizori” pentru beneficiarii finali ai activității infracționale: societățile SC Ambient SA Sibiu și SC Mitliv SRL Craiova.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) –  Serviciul Teritorial (S.T.) Craiova au dispus în această săptămână măsura reținerii pentru 24 de ore față de șase inculpați. Pentru aceştia este propusă arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzația de săvârșire a infracțiunilor de constituire a  unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

Totodată, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova vor cere judecătorului arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Adrian Etegan și Costin Duțu, aflaţi în prezent închişi pentru alte infracțiuni de evaziune fiscală și lipsire de libertate în mod ilegal. Aceștia sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală.

De asemenea, în urma audierilor, procurorii au dispus măsura controlului judiciar față de Ulăreanu Constantin, Stănescu Mugurel și Păceană Robert Ștefan.

Procurorii DIICOT au pus sub acuzare și societățile comerciale implicate. Astfel, SC Mitliv Impex SRL Craiova, SC Ambient SA Sibiu, SC Serious Team Serv SRL – din comuna Oboga, județul Olt, SC Miandres SRL Craiova, SC Bocstal SRL Brădești, județul Dolj,  SC Freshener SRL  din Cârna, județul Dolj și Ariana-Nely SRL Bristrița sunt urmărite penal pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

Firmele de transport implicate  care au atestat cu documente falsificate că marfa a părăsit teritoriul României, SC Bădescu Com SRL Băilești și SC Sincotrans SRL Craiova, sunt urmărite penal pentru complicitate la evaziune fiscală.

Sus