Oferte locuri de munca top

Ambasadorul Italiei: Transilvania e foarte importanta pentru investitorii italieni

Judetul Sibiu ofera noi facilitati pentru atragerea investitorilor straini in zona.
Cu ocazia vizitei Ambasadorului Italiei la Bucuresti, Diego Brasioli, presedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a prezentat principalele puncte forte pentru atragerea cat mai multor investitori. Printre acestea se numara Ghiseului Unic, deschis de curand la sediul CJ Sibiu, apreciat de oaspetii italieni ca fiind un concept revolutionar care scurteaza consierabil timpul de obtinere a unor autorizatii si avize.
„Vrem sa descentralizam cat mai mult activitatile si suntem in curs de crestere a accesibilitatii in zona prin modernizarea telecomunicatiilor si a cailor de transport. Aeroportul International din Sibiu este o poarta importanta de intrare in sudul Transilvaniei si suntem pregatiti sa deschidem opt curse noi, inclusiv cu destinatii din Italia. Mai mult, putem sa oferim investitorilor o capacitate extraordinara de adaptare a fortei de munca prin existenta unui puternic invatamant universitar si preuniversitar, gata sa raspunda cerintelor actuale”, a spus presedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea.
La randul sau, ambasadorul Diego Brasioli a spus ca a venit in misiune la Sibiu pentru a cunoaste mai in profunzime realitatile locale. „Vrem sa identificam noi oportunitati care sa ajute la intensificarea raporturilor comerciale si culturale dintre Italia si Romania. Transilvania e foarte importanta pentru investitorii italieni, e o zona care merita sa fie cunoscuta mai mult de catre italieni, de aceea ne dorim relatii culturale si turistice mai accentuate. Cu siguranta ca dupa aceasta discutie vom veni cu propuneri pentru imbunatatirea relatiilor de lucru”, a mai afirmat diplomatul italian.
In prezent activeaza in judetul Sibiu 262 de companii si societati cu capital italian, ceea ce plaseaza Italia pe primul loc dupa Germania in ceea ce priveste prezenta comerciala in judetul Sibiu.

Sus