Oferte locuri de munca top

Al doilea mall al Timişoarei se extinde înainte să înceapă lucrările

Timisoara CentrumConstrucţia celui de al doilea mall al Timişoarei va începe cel târziu în primăvară.

Alpha Group Investments (AGI), divizia imobiliară a Alpha Bank, împreună cu TBE Business Solutions, compania lui Ali Ergun Ergen, au lansat oficial proiectul Timişoara Centrum.

Centrul comercial va fi situat pe amplasamentul fostei fabrici IRA din calea Circumvalaţiunii şi va dispune de o suprafaţă închiriabilă de 70.000 de metri pătraţi. Adiacent acestuia va fi construită şi o clădire de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 10.000 de metri pătraţi. Proiectul va avea o valoare totală de 80 – 90 milioane de euro, a declarat Ali Ergun Ergen, managing partner TBE Business Solutions şi coordonatorul proiectului din Timişoara.

Anterior, antreprenorii anunţaseră că vor lansa un proiect mai restrâns, care presupunea realizarea unui centru comercial de 50.000 de metri pătraţi închiriabili. Decizia de a extinde proiectul a fost luată având în vedere interesul exprimat de potenţialii chiriaşi, intenţia de a include în proiect un magazin de bricolaj şi dorinţa de a realiza un centru comercial dominant pentru piaţa din Timişoara, a declarat Ali Ergun Ergen.

Implicarea Alpha Group Investments în acest proiect s-a datorat necesităţii de a-şi valorifica terenul de 6,5 hectare din calea Circumvalaţiunii, intrat în portofoliu său în contul unor datorii restante. Dezvoltarea unui proiect comercial face parte din strategia adoptată de AGI pentru repunerea în circuitul economic a activelor neperformante, a explicat domnul Sergiu Oprescu, preşedinte executiv Alpha Bank.

De altfel, Alpha Bank va fi şi principalul finanţator al proiectului, în timp ce TBE va avea o contribuţie de 10 – 15% din valoarea proiectului. Alte bănci sau dezvoltatori ar putea fi cooptaţi pe parcurs.

În prezent, sunt în curs de finalizare intervenţiile de demolare a clădirilor existente pe teren şi lucrările de proiectare. Construcţia va demara cel târziu în primăvară, pentru ca proiectul să fie livrat spre sfârşitul anului 2017, a precizat domnul Ergen.

Centrul comercial este deja pre-închiriat în proporţie de 40 – 45%, în timp ce pentru clădirea de birouri au fost încheiate acorduri de pre-închiriere pentru 50% din suprafaţă.

Sus