Oferte locuri de munca top

Afacerile din comertul cu amanuntul merg bine

Afacerile societăților de comerț cu amănuntul au avut o foarte ușoară creștere în septembrie față de luna precedentă. Dar, per ansamblul primelor nouă luni ale acestui an creșterea este semnificativă față de perioada similară a anului trecut.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în luna septembrie 2021 cu 0,2%, față de de luna precedentă, potrivit celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică.

Creșterea cifrei de afaceri față de luna corespunzătoare a anului trecut este de 8,4%, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În primele nouă luni, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creștere de 10,8%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Avem un an cu vanzari imobiliare record

Septembrie față de august

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut pe ansamblu în luna septembrie, comparativ cu luna precedentă, datorită creșterii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun şi la vânzările de produse nealimentare, fiecare cu 0,4%.

Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-1,4%).

Septembrie 2021 față de septembrie 2020

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul în septembrie, comparativ cu luna septembrie a anului trecut, a crescut datorită majorărilor înregistrate la:

* vânzările de produse nealimentare (+10,2%),

* vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,6%) şi la

* comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,0%).

1 ianuarie – 31 septembrie 2021 față de 1 ianuarie – 31 septembrie 2020

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul în perioada 1 ianuarie – 31 septembrie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 septembrie 2020, a crescut ca urmare a creşterii înregistrate la:

* vânzările de produse nealimentare (+17,2%),

*comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,7%) şi

*la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,3%).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus