Oferte locuri de munca top

Afacerile din comert, in usoara scadere

Afacerile din comerț au scăzut ușor din cauza cumpărărilor mai reduse de carburanți și produse alimentare, conform celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Astel, în luna februarie, comparativ cu luna februarie a anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut cu 1,2%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Aceasta întrucât au fost înregistrate scăderi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-6,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-1,8%).

Totodată, vânzările de produse nealimentare au crescut cu 11,3%.

Ianuarie-februarie, comparativ cu perioada similară din anul trecut  

În primele două luni ale acestui an, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a a fost mai mică cu 1,9%, comparativ cu cea din perioada similară a anului precedent.

Acest nivel este cauzat de scăderile înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-7,2%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-1,2%).

În aceeași perioadă, vânzările de produse nealimentare au crescut cu 8,4%.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

Sus