Oferte locuri de munca top

Aeroportul Oradea: extinderea terminalului are finantare si va fi lansata licitatia

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul de extindere și eficientizare a terminalului de pasageri nr. 1 al Aeroportului Internațional din Oradea.

Valoarea totală a proiectului depășește 33 milioane de euro. Urmează organizarea licitației pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor.

Finanțarea va fi asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, pe Axa Prioritară 2: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal de calitate, durabil și eficient.

Prin realizarea acestui proiect, suprafața construită se va mări de la 2.925 mp, cât este în prezent, la aproximativ 12.500 mp.

Terminalul T1 se va extinde ținând cont de un trafic de 400 pasageri/flux. Sunt prevăzute patru fluxuri principale: plecări/sosiri Schengen și plecări/ sosiri non-Schengen. Se vor asigura și fluxuri secundare dedicate pentru plecări și sosiri VIP. Vor putea fi procesați 800 de pasageri/oră, atât pe zboruri interne, cât și pe zboruri internaționale.

Valoarea totală eligibilă este de 166.511.188 lei, din care valoarea totală nerambursabilă din contribuția CE (85% FEDR) și contribuția publică eligibilă asigurată prin Bugetul de Stat (13%) și valoarea contribuției publice asigurată din bugetul Consiliului Județean Bihor (2%).

Important proiect de constructii ingineresti, in pregatire

Noile construcții se vor dezvolta preponderent la parter, având în unele zone și etaj/mezazin. Pe lângă fluxurile aeroportuare se vor realiza spații comerciale, birouri pentru personalul administrativ, handling, de securitate și pentru reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control: poliția de frontieră, SRI și vamă.

Investiția mai prevede extinderea suprafețelor betonate din fața terminalului pentru a facilita accesul pasagerilor, a personalului și a utilajelor aeroportuare, extinderea drumului de acces și a parcării (capacitate de 320 de locuri), achiziția unui echipament de degivrare pentru perioadele cu temperaturi scăzute și alte lucrări conexe.

Durata de realizare a investiției este de 8 luni, din care 2 luni pentru proiectare și 6 luni pentru execuția lucrărilor din momentul desemnării unui câștigător la licitație.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus