Oferte locuri de munca top

Activitatea in constructii, mai intensa ca anul trecut

Activitatea în sectorul construcțiilor a continuat să crească și în luna septembrie. Ca urmare, per totalul primelor luni ale acestui an activitatea a fost mai intensă decât în perioada similară a anului trecut.

În septembrie, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie ajustată, a fost mai mare cu 19,2% față de septembrie anul trecut, potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+78,2%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+18,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+10,6%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creșteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădirile nerezidenţiale (+34,2%), clădirile rezidenţiale (+27,6%) şi la construcţiile inginereşti (+7,7%).

În perioada ianuarie – septembrie 2020 comparativ cu perioada ianuarie – septembrie 2019, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie ajustată, a crescut cu 19,3%. Această creştere se reflectă în volumul lucrărilor de reparaţii capitale (+50,9%), al lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+46,6%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+7,7%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidențiază creșterea volumului construcţiilor inginereşti (+23,5%), clădirilor rezidenţiale (+19,1%) şi al clădirilor nerezidenţiale (+15,0%).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus