Oferte locuri de munca top

Acces la unele arhive de cadastru

Accesul persoanelor interesate în arhivele unor oficii de cadastru și publicitate imobiliară pentru consultarea cărților funciare vechi este permis din nou.

Decizia vine ca urmare a numărului mare de solicitări primite în ultima perioadă. Persoanele interesate vor avea acces în sediile oficiilor de cadastru cu respectarea măsurilor de protecție socială.

ANCPI va permite accesul persoanelor interesate de studierea cărților funciare vechi în incinta a 18 OCPI-uri, începând de luni, 25 mai.

Astfel, oficiile de cadastru şi publicitate imobiliară din judeţele, Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Timiş vor asigura spațiile de studiu necesare, cu respectarea legislației în vigoare.

Precizăm că, în județele Suceava și Mehedinți, acest serviciu va fi disponibil doar pentru zonele de carte funciară veche.

„Istoricul cărților funciare vechi poate fi consultat doar în arhivele oficiilor de

cadastru și publicitate imobiliară, întrucât documentele nu au fost convertite în totalitate în format electronic. În ceea ce privește informațiile din cărțile funciare noi, acestea pot fi obținute online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, a precizat Laurențiu Alexandru Blaga, președinte – director general al ANCPI.

Programul pentru studierea cărţilor funciare este de luni până vineri, între orele 09:00-14:00, timpul alocat fiecărei persoane interesate fiind de maxim 30 de minute.

Persoanele interesate vor putea beneficia de acest serviciu pe bază de programare, care poate fi făcută online sau telefonic. Cererea va fi înregistrată în Registrul de corespondență, urmând ca solicitantului să îi fie comunicate ulterior data și ora programării.

Potrivit Ordinului nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI şi instituţiile subordonate, preţul pentru consultarea unei cărţi funciare este de 10 lei/15 minute.

 

 

 

Citiți și:

Preturi considerabil mai mari la betoane si agregate

Atribuirea unui proiect rutier, anulata 

Zone rezidentiale, in pregatire pe mai mult de 10 ha

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus