Oferte locuri de munca top

A reinceput inscrierea persoanelor fizice in Programul Fotovoltaice

A fost redeschisă sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice.

Programul a fost reluat începând de astăzi, 6 noiembrie, ora 10:00, dată la care instalatorii validați au putut să continue înscrierea persoanelor fizice în aplicația informatică.

Programul va continua și anul viitor, atunci când vom putea corecta eventualele sincope de funcționare identificate în ediția-pilot de anul acesta”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Toate documentele înregistrate cu succes în aplicația informatică, precum și cele înregistrate în registrul instalatorilor care nu au fost încărcate în aplicație până la momentul suspendării accesului în aplicația informatică, sunt acceptate de Administrația Fondului pentru Mediu ca fiind depuse în termen, în vederea analizării.

Persoanele fizice care nu au depus și nu au înregistrat documentele la instalatorii validați până în data de 10 septembrie, vor avea posibilitatea de a depune la instalatori documentele solicitate, cu condiția ca acestea să fie valabile la data înregistrării în aplicația informatică.

Valoarea totală destinată înscrierii persoanelor fizice în cadrul Programului este de 537 milioane lei, reprezentând finanțarea acordată prin POR și contribuția AFM pentru regiunea București – Ilfov.

Prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu, surplusul va fi livrat în sistemul energetic naţional.

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat, în data de 10 septembrie 2019, înscrierile persoanelor fizice în programul Casa Verde Fotovoltaice, în vederea efectuării unei analize a modului de funcționare a acestui proces. În urma acestor verificări, au fost sesizate inclusiv organele abilitate pentru a se pronunța cu privire la legalitatea înscrierilor în aplicația informatică.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus