Solplanet x AeroFix

A fost semnat contractul de lucrari pentru portul Braila

A fost semnat contractul de lucrări pentru infrastructura sectorului portuar din Incintă Bazin Docuri, din cadrul portului Braila. Contractul are o valoare de aproape 18 milioane de euro, echivalentul a 87,44 milioane lei.

Beneficiarul este CN APDM SA Galați.

Lucrările vor fi realizate de asocierea formată din firmele Hercules SA, Concivia SA și Interconstruct SRL.

Contractul are o durată de 30 luni.

Plata se va realiza la 30 de zile de la primirea certificatului de plată / aprobarea situațiilor de lucrări.

Suma maximă a penalităților de întârziere este de 15% din prețul contractului la semnarea acestuia.

Indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii au fost aprobaţi de Guvern în luna octombrie 2020.

Obiectivul general al proiectului îl constituie modernizarea și dezvoltarea Portului Brăila în vederea oferirii de condiții optime pentru transportul naval de mărfuri.

Vor fi efectuate lucrări de modernizare şi reabilitare a danelor şi a capului de mol din incinta Bazin Docuri, cu lungimea totală de 1.005 metri liniari, în vederea creşterii capacităţii de operare din Portul Brăila.

De asemenea, este vizată și reabilitarea drumurilor de utilitate publică, cu o lungime totală de peste 2,8 km, fapt ce va contribui la creşterea conectivităţii portului şi asigurarea legăturii între operatorii portuari şi reţeaua de transport locală, naţională şi europeană.

Proiectul mai include dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii utilitare a portului Brăila, în vederea creşterii serviciilor oferite operatorilor şi transportatorilor portuari.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Contractul de finanțare a fost semnat la începutul lunii iunie, cu o valoarea totală de 121.165.162 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 89.696.124 lei.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Un comentariu;

  1. Octavian said:

    Nu imi pot da seama daca s-a ciiti imprastiat si s-a adunat sau portul Galati s-a comasat cu portul Braila si eu nu stiu.

Sus