Oferte locuri de munca top

A fost promulgată legea insolvenţei persoanelor fizice

2298394906_a7f0577bc2_oOrice cetăţean aflat în incapacitate de plată a datoriilor, nu din vina sa, va putea să îşi reeşaloneze datoriile pe o perioadă de cinci ani, potrivit Legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, pe care  preşedintele Klaus Iohannis a promulgat-o joi.

În momentul în care îşi deschide procedura de insolvenţă, debitorul nu mai poate fi executat silit şi este stopată orice penalitate sau majorare de întârziere.

Un debitor de bună-credinţă, dacă are anumite datorii şi consideră că se poate redresa financiar, poate, în baza unui plan de rambusare care se poate întinde pe cinci ani, cu posibilitatea prelungirii pentru încă un an, să îşi reeşaloneze aceste datorii astfel încât să nu fie executat silit.

În momentul deschiderii procedurii de insolvenţă nu mai sunt acumulate datorii la datorii, penalităţi la penalităţi la o rată bancară. Orice penalitate, majorarea de întârziere se stopează automat.

Proiectul mai prevede că orice debitor care după 90 de zile de la data scadentă a unei datorii ştie că nu mai poate să îşi achite aceste datorii poate să ceară intrarea în insolvenţă şi, în felul acesta, să se poată redresa financiar în baza acestui plan de rambursare, a mai spus ea.

Sus