Oferte locuri de munca top

BEI imprumuta Transporturile cu circa 395 mil euro

Banca Europeană de Investiții a confirmat finanțarea pentru o primă parte din proiectele transmise spre validare de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Valoarea totală a acestora este de aproximativ 395 de milioane de euro, conform secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Bogdan Mîndrescu.

Aceste proiecte sunt:

– Schema de ajutor de stat privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produse din surse regenerabile pentru autoconsumul aerodromurilor civile certificate din România, inclusiv sisteme de stocare a energiei, în valoare de 200.000.000 euro;

– Achiziția de material rulant pentru magistrala M4 (12 trenuri de metrou și sistem de siguranță și automatizare-îmbarcare) în valoare de 132.647.495 euro;

– Electrificarea liniilor de cale ferată (Constanța – Mangalia, Rădulești – Giurgiu Nord și Chiajna – Jilava) în valoare de 61.670.738 euro.

Noile investiții se adaugă la proiectele deja câștigate, respectiv achiziția a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs, 9 trenuri electrice de lung parcurs și 23 de locomotive, in valoare de 675 milioane de euro.

Ministerul Transporturilor are calitatea de organism delegat pentru gestionarea sectorului eficiență energetică, subsector transporturi, în scopul finanțării prin Fondul pentru Modernizare a investițiilor pentru domeniul gestionat, în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 60 din 4 mai 2022 privind stabilirea cadrului instituțional și financiar de implementare și gestionare a fondurilor alocate României prin Fondul pentru Modernizare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2024

Revista Arena Constructiilor octombrie 2024

Sus