Oferte locuri de munca top

Vor fi platite facturile pentru lucrarile prin Anghel Saligny, PNDL si PNCIPS

Peste 1,5 miliarde de euro a aprobat Guvernul pentru achitarea facturilor restante către constructori și pentru încheierea unor contracte de achiziție publică, a căror semnare a fost amânată din cauza măsurilor pentru reducerea deficitului bugetar.

Vor fi astfel plătite facturile pentru lucrări finanțate prin PNDL, “Anghel Saligny”, PNRR și prin programul PNCIPS derulat de Compania Națională de Investiții.

Suma de 7,56 miliarde de lei va fi alocată la dispoziția Guvernului din Fondul de rezervă bugetară.

Acesta este prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru continuitatea derulării unor programe de investiție.

Plata facturilor

Astfel, 2,56 de miliarde de lei vor reveni autorităților publice pentru achitarea facturilor restante către constructori, în vederea asigurării continuității investițiilor care contribuie la dezvoltarea României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programul național de construcții de interes public sau social (PNCIPS) derulat de Compania Națională de Investiții.

”Toate demersurile noastre vizează dezvoltarea echilibrată a regiunilor, crearea de noi locuri de muncă și creșterea calității vieții tuturor locuitorilor”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Vor fi semnate contractele pentru stadioanele Gheorghe Hagi si Nicolae Dobrin

De asemenea, 5 miliarde de lei au fost alocate pentru încheierea contractelor de achiziție publică și a actelor adiționale la contractele în derulare, aferente obiectivelor de investiții realizate prin PNCIPS.

”Această măsură va contribui inclusiv la semnarea unor contracte pentru obiective majore de investiții, precum stadioanele «Gheorghe Hagi» din Constanța, «Nicolae Dobrin» din Pitești sau patinoarul artificial de la Sfântu Gheorghe, în condițiile în care, în prezent, pentru 220 de obiective de investiții se așteaptă încheierea contractelor de finanțare”, a subliniat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

În urma solicitării ARENA Construcțiilor, Compania Națională de Investiții ne-a transmis stadioanele „Nicolae Dobrin” și ”Gheorghe Hagi”, patinoarul artificial din Sf. Gheorghe, Centrul pentru Optică de Mare Putere din Măgurele, s-au aflat sub incidența prevederilor OUG 90/2023 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare.

Semnarea contractelor va realiza în funcție de limitele pentru creditele de angajament stabilite de către Ministerul de Finanțe.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2024

Revista Arena Constructiilor septembrie 2024

Sus