Oferte locuri de munca top

Un nou parc fotovoltaic primeste finantare europeana

Amenajarea unui parc fotovoltaic în Galați va fi finanțată cu fonduri europene, după ce a fost semnat contractul de finanțare de peste 25 de milioane de lei.

Parcul va fi amenajat în zona Tirighina și va avea o capacitate de producție de energie preconizată de 5.630 MWh/an, asigurând astfel mai bine de jumătate din necesarul de energie pentru iluminatul public.

Parcul va fi amenajat pe locul fostei gropi de gunoi, a explicat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Astfel, viitorul parc fotovoltaic va avea în componență următoarele echipamente principale:

8.000 de module fotovoltaice 550Wp; 40 de invertoare de putere unidirecționale trifazate, putere nominală tensiune alternativă 100 kVA; ansamblu structură de montaj din oțel zincat şi aluminiu pentru montajul modulelor fotovoltaice pe teren; post de transformare în anvelopă din beton; tablouri electrice, rețele electrice de cablu instalație de utilizare, instalație de legare la pământ, instalație electrică curenți slabi, dispozitive modulare protecție împotriva supratensiunilor, dotările NPM și PSI.

Suprafața ocupată a parcului va fi de 6,2 ha, iar suprafața construită va fi de 2,5 ha.

Energia electrică anuală produsă de parcul fotovoltaic va fi folosită integral ca autoconsum și va putea acoperi 60% din consumul de energie pentru iluminatul public.

Ținta este de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu un echivalent de 3.445 de tone CO2/an.

Contractul, cu o durată de 5 ani, a fost semnat cu Ministerul Energiei, în cadrul Programului „Fondul pentru Modernizare”, Apelul – „Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice”. Întreaga sumă este nerambursabilă.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2024

Revista Arena Constructiilor septembrie 2024

 

Sus