Arad: Circa 40 mil euro, bani europeni penttru modernizarea liniilor de tramvai

Proiectul de modernizare a liniilor de tramvai din municipiul Arad a primit finanțare din fonduri europene, prin Programul Regional Vest 2021-2027, gestionat de ADR Vest.

Lucrările vor fi efectuate pe Calea Radnei, tronsonul între Pasajul Micălaca și strada Renașterii din cartierul Micălaca și zona Făt Frumos.

Cele patru proiecte contractate de Primăria Arad pe componenta de Mobilitate urbană sustenabilă a PR Vest totalizează, ca valoare, aproape 40 de milioane de euro.

Proiectul de pe Calea Radnei cuprinde modernizarea infrastructurii de transport pe o distanță de peste trei kilometri și amenajarea a șapte stații de tramvai pe traseu.

În prezent, linia de tramvai este veche și denivelată, ceea ce crește riscul de deraiere și reduce calitatea transportului public.

6,6 milioane de euro vor fi investiți în proiect, din care 4,3 milioane de euro reprezintă contribuția Uniunii Europene.

Termenul de finalizare este septembrie 2026.

Beneficiarul estimează aproximativ 14 milioane de utilizatori anuali ai transportului cu tramvaiul odată realizate investițiile.

Regiunea Vest beneficiază de fonduri europene în valoare de 1,18 miliarde euro prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții care sprijină creșterea economică, dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor săi.

Primăriile mai pot depune proiecte în cadrul apelului aferent Priorității 4 – Mobilitate urbană sustenabilă până la data de 7 noiembrie 2024.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus