Oferte locuri de munca top

Lucrari de construire gradinite si crese, finantate cu aproape 11,5 mil euro, fonduri nerambursabile

Toate contractele de finanțare, care s-au încadrat în alocarea bugetară aferentă Regiunii Centru pentru acest apel de proiecte, având o valoare totală de peste 100,6 milioane lei, au fost semnate până în luna august a.c.

Proiectele selectate în cadrul Intervenției 6.1.1: Învățământul antepreșcolar și preșcolar Prioritatea 6 a Programului ”Regiunea Centru” 2021-2027 solicită spre finanțare nerambursabilă peste 57 milioane lei.

“Proiectele ce vizează construirea, reabilitarea și modernizarea clădirilor aferente creșelor și grădinițelor ce fac obiectul proiectelor finanțate cu fonduri europene au un rol important în viața comunităților.

Aceste finanțări în infrastructura de educație asigură condiții mai bune în aceste clădiri care nu respectă în totalitate acum normele pentru creșe și grădinițe. Mai mult prin aceste proiecte, pe lângă construire, modernizare și extindere se asigură dotarea instituțiilor de studiu cu mobilier adaptat la nevoile celor mici.

Un alt aspect deloc de neglijat îl reprezintă faptul că vechile imobile nu sunt adaptate la nevoile persoanelor cu dizabilități, iar prin implementarea acestor proiecte copiii cu astfel de probleme vor fi integrați în procesul educațional”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

În județul Harghita vor fi implementate în cadrul acestei intervenții două proiecte: ”Reabilitarea si dotarea Grădiniței Csalóka, comuna Ciumani” în valoare totală de peste 12,4 milioane lei și proiectul “Construirea unei creșe în Comuna Căpâlnița” în valoare totală de peste 11,6 milioane de lei.

În județul Mureș cu fonduri europene aferente acestei intervenții a PR Centru se vor implementa 4 proiecte: din care primul “Construire creșă în localitatea Daneș” reprezintă și prima cerere de finanțare contractată în cadrul PR Centru.

Acest proiect, în valoare totală de peste 9,4 milioane lei, al cărui beneficiar este Parteneriatul format din UAT Comuna Daneș și Școala Gimnazială „Cornel Regman”, are ca scop construirea unei creșe în comuna Daneș.

Același beneficiar va mai implementa un proiect în localitatea Seleuș, în valoare totală de peste 11,6 milioane lei, unde se va construi o grădiniță pentru copiii din localitate.

Alte două proiecte vor fi finanțate în județ, unul în comuna Sâncraiu de Mureș, unde se va construi o creșă în valoare totală de aproape 9 milioane de lei, iar celălalt vizează construirea unei grădinițe în comuna Coroisânmartin, în valoare de peste 7,8 milioane lei.

Municipalitatea din Sibiu implementează un proiect cu o valoare totală de 25,7 milioane lei, iar din aceștia 8,54 milioane lei reprezintă asistență nerambursabilă (33%).

Proiectul presupune realizarea unei construcții noi cu destinație de creșă și grădiniță la Școala Gimnazială nr. 12 Sibiu.

Și județul Alba va beneficia de fonduri nerambursabile aferente acestei investiții, un proiect depus de Orașul Cugir, depășește cu puțin 13 milioane de lei și are ca obiectiv construirea unei grădinițe în localitatea Vinerea – Cugir, fiind selectat pentru finanțare.

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus