Solplanet x AeroFix

Din Fondul pentru Mediu, AFM va finanta mai multe proiecte

Vor fi asigurate sursele de finanțare pentru lucrările de închidere și ecologizare, precum și pentru proiectele de dezvoltare a rețelelor de transport gaze naturale.

Astfel, conform unui proiect de Ordonanţă de urgență, aceste investiții vor putea fi gestionate de AFM.

Mai exact, AFM se va ocupa de gestionarea proiectelor aferente lucrărilor de închidere şi ecologizare a depozitelor de deşeuri, finanțate din bugetul de stat, din fonduri europene structurale şi de investiţii sau alte fonduri externe.

De asemenea, AFM va finanța din Fondul pentru mediu și proiectele de dezvoltare a rețelelor de transport gaze naturale, care conduc la diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din încălzirea prin arderea lemnului.

Beneficiarii acestor proiecte vor fi unitățile administrativ-teritoriale, care vor gestiona procesul de efectuare a lucrărilor, cu respectarea tuturor reglementărilor legale specifice.

Programele și proiectele vor fi finanțate din Fondul pentru mediu și vor avea caracter multianual.

De asemenea, conform proiectului, în cazul în care comisarii Gărzii Naționale de Mediu constată că operatorul economic nu mai îndeplinește condițiile de înrolare în aplicația SIATD sau că instalația de valorificare deținută nu mai poate servi scopului pentru care a fost concepută/proiectată/construită, notifică Adminstrația Fondului pentru Mediu în vederea dezactivării contului din SIATD al operatorului economic respectiv.

Prevederea vine pentru a soluționa situațiile apărute în practică cu privire la modificarea condițiilor care au stat la baza aprobării cererilor de înrolare în aplicația Sistemul informatic de asigurare a trasabilităţii deşeurilor, denumit în continuare SIATD, modulul ROAFM, precum și faptul că reprezentanții Gărzii de Mediu au atribuții de control asupra tuturor documentelor care stau la baza desfășurării activității de introducere, transport și valorificare a deșeurilor pe teritoriul național.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus