Oferte locuri de munca top

Preturile apartamentelor dau semne de scadere

Prețurile cerute de vânzătorii de apartamente par să intre pe un trend descendent, după cum reise din analiza datelor transmise de Storia.ro.

În București, apartamentele noi au înregistrat scăderi ale prețurilor solicitate de proprietari, fiind chiar sub nivelul de anul trecut, în aceeași perioadă.

La fel s-a întâmplat și în Sibiu.

De asemenea, nu s-au mai înregistrat luna trecută creșteri ale prețurilor cerute pentru vânzarea apartamentelor noi din Cluj Napoca, Iași, Timișoara și Brașov.

București

În Capitală, prețul mediu solicitat în luna iunie pentru vânzarea unui apartament nou a fost de 1.490 de euro/mp, în scădere cu 3% față de luna anterioară. Nivelul este mai mic cu 2% față de luna iunie anul trecut.

Prețul mediu cerut pentru un apartament vechi a fost de 1.611 euro/mp, aproape la același nivel cu cel din luna mai 2023 și cu cel din iunie 2022.

Cluj-Napoca

În luna iunie, prețul mediu cerut pentru un apartament nou a fost de 2.488 euro/mp, similar cu cel din luna anterioară. Față de aceeași lună a anului trecut este mai mare cu 5%. Pentru apartamentele vechi, prețul cerut a fost de 2.398 de euro/mp, fiind mai mare față de iunie anul trecut cu 7%.

Iași

Atât pentru apartamentale noi, cât și pentru cele vechi prețurile cerute au rămas în iunie la fel ca în luna mai.

Prețul cerut pentru apartamentele noi a fost în medie de 1.412 euro/mp, fiind mai mare cu 4% comparativ cu iunie anul trecut.

În același timp, pentru apartamentele vechi s-a cerut în medie 1.418 euro/mp, mai mult cu 9% decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Timișoara

La fel ca în Iași, luna iunie a adus în Timișoara o stagnare a prețurilor cerute pentru vânzarea apartamentelor, noi și vechi.

Prețul mediu pentru apartamentele noi a fost de 1.499 euro/mp, mai ridicat cu 3% față de aceeași lună a anului trecut.

Apartamentele vechi au avut un preț mediu cerut de 1.429 euro/mp, cu 2% mai mare față de iunie anului trecut.

Trei blocuri noi dintr-un ansamblu, in curs de autorizare

Brașov

Și în Brașov, la fel ca în Iași și Timișoara, prețurile cerute de vânzătorii de apartamente au rămas neschimbate în iunie față de luna anterioară.

Prețul mediu cerut pentru apartamentele noi a fost în iunie de 1.940 euro/mp, mai mare cu 11% față de aceeași lună a anului trecut.

De asemenea, prețurile cerute pentru apartamentele vechi au fost în medie de 1.587 euro/mp, mai mari cu 5% față de iunie anul trecut.

Sibiu

O scădere de 3% a înregistrat prețul mediu cerut pentru vânzarea apartamentelor noi, în iunie față de mai. A ajuns la 1.262 euro/mp, fiind mai mic cu 2% față de cel din iunie anul trecut.

În același timp, pentru apartamentele vechi s-a cerut în iunie un preț mediu de 1.455 de euro/mp, la fel ca în luna mai. Acest preț este mai mare cu numai 2% față de cel din iunie anul trecut.

Constanța

Prețurile medii cerute pentru apartamentele, noi și vechi, din Constanța au urcat cu câte 1% în iunie față de mai.

Pentru apartamentele noi s-a cerut în medie 1.719 euro/mp, mai mult cu 9% față de iunie anul trecut.

Prețul mediu solicitat pentru apartamentele vechi a fost de 1.541 euro/mp, mai mare cu 6% decât în iunie 2022.

Oradea

Prețul mediu solicitat pentru apartamentele noi din Oradea a fost în iunie de 1.508 euro/mp, cu 1% peste cel din luna mai.

Apartamentele vechi au fost ofertate la 1.328 euro/mp, la fel ca în luna anterioară. Nivelul este mai mare cu 7% decât în iunie anul trecut.

Craiova

În iunie, prețul mediu cerut pentru apartamentele noi a fost de 1.485 euro/mp, +1% față de cel din luna mai, dar mai mic cu 1% față de cel din iunie anul trecut.

Pentru apartamentele vechi a fost solicitat un preț mediu de 1.456 euro/mp, la fel ca cel din luna mai. Față de iunie 2022 este mai mare cu 4%.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus