Oferte locuri de munca top

Exproprierile pentru VO Giurgiu, in pregatire

Pentru realizarea variantei ocolitoare Giurgiu sunt necesare exproprieri de peste 3,7 milioane lei (listele atașate).

Proiectul va permite asigurarea conexiunii rutiere între DN 5, DN 5B, DN 5C, DJ 503, DJ 504, DC 115, prin intermediul Variantei ocolitoare a Municipiului Giurgiu prin zona de vest a acestuia.

Guvernul urmează să aprobe declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional.

În total, este vorba despre un număr de 481 de terenuri fără investiții, în suprafață totală de 744.366 mp, situate pe raza localităților Frătești, Giurgiu, Stănești și Slobozia.

Un important proiect rutier a ajuns la peste 300 mil euro

Despăgubirile ajung la 3.753 mii lei, suma rezultând din raportul de evaluare întocmit 20 ianuarie 2022, de către evaluatorul autorizat Ing. Clipcea Corina, membru atestat ANEVAR.

De asemenea, pentru realizarea lucrării de utilitate publică de interes național ,,Varianta ocolitoare Giurgiu’’, este necesară ocuparea unei suprafețe de 11.747 mp aparținând proprietății publice a statului și o suprafață de 87.326 mp aparținând proprietății publice a unităților administrativ-teritoriale Frătești, Giurgiu, Stănești și Slobozia, din judeţul Giurgiu.

În prezent, Municipiul Giurgiu este traversat de o serie de drumuri naţionale și judeţene, respectiv DN 5, DN 5B, DN 5C, DJ 503 si DJ 504, care în intravilanul municipiului au și funcţiuni de stradă/bulevard. Traficul intens generat de aceste drumuri, spre care debuşează și străzile adiacente, conduce frecvent la congestionari ale traficului, blocaje si aglomeraţii urbane.

Pentru realizarea obiectivului de investiție ,,Varianta ocolitoare Giurgiu’’ indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin Hotărârea Guvernului nr. 58/2021, fiind inclus în cadrul Master Planului General de Transport.

Proiectul tehnic a fost aprobat prin Avizul Consiliului Tehnico-Economic al C.N.A.I.R. – S.A. în luna septembrie a anului trecut.

Pe 8 iunie, a fost publicat pe SEAP anunțul Consiliului Județean Giurgiu pentru licitarea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Giurgiu.

Valoarea estimată totală a achiziției este de aproximativ 305 milioane lei (fără TVA).

Cine oferteaza pentru un contract de modernizare infrastructura de transport

Traseul variantei ocolitoare se desprinde din DN 5 din sensul giratoriu al obiectivului “Drum de legatura DN 5 km 60+500 – Șoseaua de centură – Podul Prieteniei km 61+400” continuă pe terenuri agricole

La km 1+000 traversează magistrala C.F. 903 Bucuresti – Giurgiu cu un pasaj, după care se îndreaptă către DC 115 și magistrala C.F. 902 Bucuresti – Videle pe care le traversează prin intermediul unui pasaj.

Traseul continuă pe terenuri agricole, intersectează pe rând, la nivel, DN 5B, DJ 503, DJ 504 unde sunt prevăzute amenajări de tip giratoriu.

Între DJ 504 și DN 5C se prevede traversarea canalului de irigații Giurgiu – Răzmirești cu un pod, urmând ca traseul să se termine în DN 5C – km 3+900, unde se va realiza un sens giratoriu.

Traseul variantei are o lungime totală de 12,068 km.

Documentația pentru licitație prevede un termen de execuție de 36 de luni, proiectul urmând să fie finanțat din fonduri europene.

 

 

 

Descărcați aici

Sus