Solplanet x AeroFix

Peste 10 mii de noi intreprinzatori in constructii, inregistrati anul acesta 

Sectorul construcțiilor rămâne în continuare de interes pentru noii întreprinzători. Astfel, numărul de înmatriculări persoane fizice și juridice cu activitate de construcții la Registrul Comerțului a crescut cu circa 29% în primele opt luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Mai exact, numărul înregistrărilor a crescut de la 8.285 la 10.685. Numai în luna august au fost înregistrate 1.073 de persoane fizice și juridice.

Numărul profesioniștilor din construcții intrați în insolvență în primele opt luni ale anului a fost de 589, mai mic cu circa 32% față de aceeași perioadă a anului trecut, când 866 de firme au intrat în insolvență. În luna august, un număr de 32 de firme și-au declarat insolvența.

Pe de altă parte, domeniul tranzacțiilor imobiliare nu stă la fel de bine, aflându-se la un nivel puțin mai scăzut decât cel al anului trecut. Înmatriculările cu acest obiect de activitate au scăzut în perioada ianuarie-august 2019 cu 0,17%, de la 1.752 la 1.749.

Totuși, mai puține firme au intrat în insolvență. Astfel, au intrat în insolvență 72 de firme, mai puține cu aproximativ 43% față de perioada ianuarie – august a anului trecut, când 126 de firme se aflau în această situație.

La nivelul întregii economii numărul înmatriculărilor înregistrate în perioada primelor opt luni din acest an a fost de 97.364, mai mare cu aproximativ 5,8% față de cel din perioada similară a anului trecut.

Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a scăzut în primele opt luni din acest an cu aproximativ 29%, comparativ cu perioada similară din 2018, la 3.978 unități. Un număr de 5.615 de firme au intrat în insolvență în intervalul ianuarie – august 2018.

 

 

Citiți și:

Cat costa serviciile de proiectare a instalatiilor

Investitori imobiliari spanioli pregatesc un proiect rezidential pe un teren de peste 6 ha

Cat costa un teren, cu proiect imobiliar aprobat, din București

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus