Oferte locuri de munca top

32 mil euro, lucrari de aparare impotriva inundatiilor

Mai multe obiective de investiții urmează să fie realizate de Ministerul Apelor și Pădurilor în județul Arad. Lucrările vizează bazinul hidrografic al râului Crișul Alb, în orașul Ineu dar și în amonte și în aval de acesta.

Proiectul are ca scop apărarea împotriva inundațiilor a acestei zone și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Acest proiect cuprinde următoarele lucrări: amenajarea albiei Valea Bănești, amenajare Valea Zeldiș, amenajare Valea Tăcășele și acumulare nepermanentă Zimbru.

Astfel, vor fi create 4 noi acumulări nepermanente cu o capacitate de 5,39 milioane metri cubi, vor fi realizate 15,8 km de reprofilări și recalibrări de albii, vor fi consolidate 6,06 km maluri, vor fi amenajate 22,585 km coronamente diguri și vor fi reabilitate și puse în siguranță 2,45 km de lucrări existente.

Potrivit ministrului Ioan Deneş, studiul de fezabilitate și planul tehnic vor fi finanțate din credite de angajament, astfel încât în momentul în care vor fi semnate contractele de finanțare cu reprezentanții U.E (aprilie – mai 2019) o parte din proceduri să fie deja finalizate astfel încât execuția să înceapă cât mai curând.

Valoarea estimată a proiectului este de 32 milioane de euro, fără TVA.

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus