Solplanet x AeroFix

Din ce in ce mai multe autorizatii de construire locuinte

Apetitul dezvoltatorilor rezidențiali pentru autorizarea de noi proiecte se menține ridicat. Așa arată și cele mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică. Potrivit acestora, luna aprilie a acestui an a fost mai bogată în autorizații decât aprilie 2017. Astfel, în aprilie anul acesta au fost eliberate la nivel național 3735 autorizații pentru construirea de clădiri rezidențiale, mai multe cu peste 12% față de luna aprilie a anului trecut.

Ca urmare, pe primele patru luni ale acestui an au fost eliberate 11.852 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în  creştere cu 10,3%, faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent.

În luna aprilie 2018  faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă o creştere a numărului de autorizaţii de  construire  eliberate  pentru  clădiri  rezidenţiale  (+408  autorizaţii).

Creşterea s-a reflectat  în  următoarele  regiuni  de  dezvoltare:  Vest  (+125  autorizaţii),  Sud‐Muntenia  (+88),  Sud‐Est  (+74), Nord‐Est  (+67),  Sud‐Vest Oltenia  (+55)  şi  Centru (+24). Scăderi s‐au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti‐Ilfov (‐17 autorizaţii) şi Nord‐ Vest (‐8).

În perioada primelor patru luni, creşterile s‐au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Vest (+394  autorizaţii), Sud‐Vest Oltenia (+254), Sud‐Muntenia (+246), Nord‐Est (+114), Sud‐Est (+65) şi Centru (+54). Scăderi  au fost în regiunile de dezvoltare Nord‐Vest (‐14 autorizaţii) şi Bucureşti‐Ilfov (‐5).

 

Participati la evenimentul organizat de ARENA Constructiilor, joi 7 iunie, la Bucuresti !

 

Citiți și:

Viitoare blocuri cu 14 etaje in sectorul 4 din Bucuresti

Demareaza constructia unui turn, pe jumatate precontractat deja

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 3/ mai 2018

Sus