Solplanet x AeroFix

Mai putine firme noi intra in sectorul constructiilor

Primele patru luni ale acestui an au fost marcate de scăderea numărului de înmatriculări de persoane fizice și juridice cu activitate în sectorul construcțiilor, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Numărul înmatriculărilor la Registrul Comerțului a scăzut cu 6,6% în această perioadă. Astfel, numărul firmelor de construcții a scăzut de la 4.395 la 4.103. În luna aprilie numărul înmatriculărilor din sectorul construcțiilor a fost de 938.

Numărul profesioniștilor din construcții intrați în insolvență în aceste prime patru luni ale  anului a fost de 465. Față de aceeași perioadă a anului 2017 când au fost 375 de intrări în insolvență, în primele patru luni ale acestui an s-a înregistrat o creștere de 24%. În luna aprilie au intrat în insolvență 112 profesioniști.

Dacă sectorul construcțiilor nu a mai fost la fel de atractiv pentru întreprinzători, iată în schimb că a crescut interesul pentru autorizarea în intermedieri imobiliare.

Înmatriculările ce au ca obiect de activitate tranzacțiile imobiliare s-au ridicat la 923 în primele patru luni ale anului în curs, mai multe cu circa 9% decât în aceeași perioadă a anului trecut. În primele patru luni ale anului 2017 au fost 848 de înmatriculări ale firmelor care au ca activitate tranzacțiile imobiliare. În luna aprilie a acestui an au fost înregistrate 190 de firme cu activitate imobiliară.

În primele patru luni ale anului în curs au intrat în insolvență 74 de firme cu activitate în tranzacțiile imobiliare. Față de aceeași perioadă a anului trecut când au intrat în insolvență 31 fime, creșterea din primele patru luni ale acestui an a fost de circa 139%. Doar în luna aprilie a acestui an au intrat în insolvență 15 firme ce se ocupă cu tranzacții imobiliare.

La nivelul întregii economii, în primele luni ale acestui an au fost înregistrate la Registrul Comerțului 47.738 de firme. Numărul acestora este mai mare cu aproximativ 5% față de cel din perioada similară a anului trecut când au fost înregistrate 45.345 firme.

În luna aprilie au fost înregistrate la Registrul Comerțului un număr de 11.450 de firme. A crescut și numărul profesioniștilor intrați în insolvență, la nivelul întregii economii. În aceste prime patru luni au intrat în insolvență 2.796 de profesioniști, mai mulți cu circa 23% decât în primele luni ale anului 2017 când numărul acestora a fost de 2.280. În luna aprilie au intrat în insolvență 628 de firme, conform versiunii CAEN din 2008.

 

Participati la evenimentul organizat de ARENA Constructiilor, joi 7 iunie, la Bucuresti !

 

Citiți și:

Ce constructor va face mai multe module pentru depozitarea deseurilor

Ce proiect rezidential pregateste unul dintre cei mai mari constructori romani

Blocuri cu 15 si cu 11 etaje intr-un nou ansamblu autorizat

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 3/ mai 2018

Sus