Oferte locuri de munca top

Preturile productiei industriale continua sa creasca

Indicele preţurilor producţiei industriale în industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal (exclusiv maşini, utilaje şi instalaţii) a crescut în luna februarie a acestui an cu aproximativ 3,6% față de aceeași lună a anului trecut. Față de luna precedentă, a crescut cu aproximativ 1%, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistică..

În cazul producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, Indicele preţurilor producţiei industriale a crescut în februarie 2018 cu 0,8% față de luna februarie 2017 și 1,3% față de luna ianuarie 2018.

Indicele preţurilor producţiei industriale pentru distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor și activităţi de decontaminare a crescut în luna februarie a acestui an cu 0,6% față de aceeași lună a anului trecut. Față de luna ianuarie a acestui an, indicele a rămas constant, neînregistrând nici creștere, nici scădere.

În luna februarie 2018, comparativ cu luna februarie 2017, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 3,9%. Faţă de luna ianuarie 2018, în februarie preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,2%.

În cazul industriei energetice, indicele preţurilor producţiei industriale a crescut în cea de-a doua lună a acestui an cu 1,2% față de aceeași luna a anului trecut. Comparativ cu luna ianuarie 2018, în februarie prețurile producției industriale au înregistrat o scădere de aproximativ 0.9%.

 

Citiți și:

Doua drumuri judetene urmeaza sa fie modernizate

Trei cladiri medicale vor fi modernizate

Cine va reabilita Hotelul Dacia din Baile Herculane

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Sus