Oferte locuri de munca top

A fost semnat contractul de 62 mil euro pentru executia statiilor de comprimare din proiectul BRUA

Transgaz a semnat contractul în valoare de peste 62 milioane de euro pentru execuția celor trei stații de comprimare gaze de câte 10 MW prevăzute în proiectul BRUA Faza 1. Următorul pas va fi în data de 14 aprilie când, conform calendarului, va fi semnat semnat ordinul de începe a lucrărilor.

Contractul de execuție a celor trei stații de comprimare gaze a fost câștiat de un consorțiu de firme românești condus de INSPET SA Ploiești.

Valoarea contractului este de 288.742.446 lei, la care se adaugă TVA, potrivit prevederilor legale în vigoare, fără cheltuieli diverse și neprevăzute.

Valoarea este defalcată după cum urmează:

* 96.271.656 lei pentru lucrările de execuție la Stația de comprimare gaze Podișor;

* 96.446.619 lei pentru lucrările de execuție la Stația de comprimare gaze Bibești;

* 94.692.759 lei pentru lucrările de execuție la Stația de comprimare gaze Jupa;

* 1.331.410 lei pentru serviciile de mentenanță ale celor 3 stații de comprimare menționate mai sus.

Proiectul BRUA Faza 1 presupune construirea pe teritoriul României a unei conducte de transport de gaze naturale ce va facilita conexiunea dintre conductele existente, de la Podișor până la Recaș, pe direcția Podișor-Corbu-Hurezani-Hațeg-Recaș. Aceasta constă în construcția conductei de transport gaze naturale Podișor-Recaș în lungime de 479 km cu diametru de 32” (Dn 800) și presiunea de proiectare de 63 bar. De asemenea construirea stației de comprimare gaze Podișor, stației de comprimare Gaze Bibșeti, stației de comprimare gaze Jupa, fiecare stație fiind echipată cu câte două agregate de comprimare (unul în funcțiune și unul de rezervă) cu posibilitatea de asigurare a fluxului bidirecțional de gaze.

Ion Sterian, Directorul General Transgaz SA, a subliniat importanța strategică a începerii lucrărilor la faza 1. “Realizarea infrastructurii BRUA Faza 1 va ridica nivelul  de securitate energetică a României și va deschide noi oportunități pentru implicarea furnizorilor de echipamente și servicii energetice. BRUA Faza 1 va asigura crearea de noi locuri de muncă pentru lucrările de execuție și pentru exploatare pe teritoriul României.”, a declarat Ion Sterian, Directorul General Transgaz SA.

Proiectul BRUA Faza 1 nu este în legătură gazele din Marea Neagră, ci este în legătură cu terminalele LNG din nordul Greciei și cu gazele din coridorul sudic din zona Mării Caspice.

 

Citiți și:

 

Ansamblul cu 6 blocuri inalte si parcare supraetajata, in provincie

13 km de drum judetean, reabilitati cu 6 mil euro

Cine va construi 4 turnuri cu 17 niveluri in Capitala

O retea de canalizare pluviala va fi extinsa

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

Sus