Oferte locuri de munca top

Start bun in autorizarea construirii de cladiri

Luna ianuarie a însemnat un start bun în autorizarea construirii de clădiri, fiind eliberate cu peste 28% mai multe autorizații pentru clădiri rezidențiale și cu peste 20% mai multe autorizații pentru clădiri nerezidențiale (altele decât administrative) față de luna similară a anului trecut.

Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a fost, în luna ianuarie, mai mare cu 28,7%, faţă de cel din luna ianuarie 2017.

În ianuarie 2018 au fost eliberate 2.009 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale. Dintre acestea circa 67% sunt pentru zona rurală. În ianuarie 2017 au fost eliberat 1.561 autorizații pentru construirea de clădiri rezidențiale.

Distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, faţă de luna ianuarie 2017, în toate regiunile de dezvoltare: Nord‐Est: +115 autorizaţii; Sud‐Muntenia: +80; Vest: +77; Sud‐Vest Oltenia: +59; Sud‐Est: +57; Nord‐Vest: +32; Bucureşti‐Ilfov: +16; Centru: +12.

În cazul autorizațiilor pentru clădiri nerezidențiale eliberate în luna ianuarie 2018, numărul acestora a fost de 374: mai exact, 11 pentru clădiri administrative și 363 pentru alte clădiri (în creștere cu 20% față de anul trecut !).

Dintre numărul total de clădiri nerezidențiale autorizate în luna ianuarie, 142 sunt în mediul urban și 232 în mediul rural.

Autorizaţia de construire constituie actul de autoritate al administraţiei locale pe baza căruia se asigură aplicarea măsurilor prevăzute de lege referitoare la amplasarea, proiectarea, executarea şi funcţionarea construcţiilor.

 

Citiți și:

Se pregateste construirea unui ansamblu de locuinte pe aproape 3 ha

Bazin de inot si sala de sport, de peste 15 mil lei

Fosta zona industriala va fi ocupata de noi cladiri de locuinte

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

 

Sus