Oferte locuri de munca top

Fostul Hotel Concordia din Bucuresti va fi reabilitat

 

Fostul Hotel Concordia, cladirea monument istoric din Centrul Vechi al Capitalei urmeaza sa fie renovat. Primaria Municipiului Bucuresti a luat toate masurile astfel incat cladirea aflata in proprietate privata sa poata fi renovata cat mai rapid, sustin reprezentantii PMB.

In acest moment, proprietarul imobilului a reusit finalizarea tuturor rectificarilor la cartea funciara, iar in maxim doua saptamani va finaliza si documentatia necesara obtinerii autorizatiei de construire astfel incat, in primavara acestui an, sa poata incepe reabilitarea imobilului. Acesta va avea functiunea de hotel, dar va cuprinde si sali de conferinte si evenimente.

Hotelul Concordia este o clădire din Bucuresti, situata pe strada Smardan nr 39 si  a găzduit istorica întâlnire din noaptea de 23 spre 24 ianuarie 1859, în care s-a hotărât Unirea Principatelor Romane și alegerea lui Alexandru Ioan Cuza drept domn al tarii Romanesti după ce fusese ales domn al Moldovei. A fost construit în anul 1852 și avea 90 de camere.

În anul 1884, un mare incendiu a izbucnit în strada Smardan. Hotelul Concordia, proprietate pe atunci a maiorului Fănuță, a luat foc și a ars în mare parte. Refăcut, hotelul a mai avut de suferit de pe urma unui alt incendiu, prin 1901-1902.

 

Citiți și:

Ce investitii mai are in pregatire un sector al Bucurestiului

60 de case vor fi construite langa Bucuresti

Peste 99 mil lei pentru reabilitarea unui drum judetean

Proiect de 941 milioane lei pentru infrastructura de apa si canalizare

O cladire va fi restaurata cu peste 10 mil lei

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus