Oferte locuri de munca top

Autostrada Unirii, in dezbatere la deputati

 

 

Proiectul de lege pentru aprobarea obiectivului de investiții autostrada Iași-Târgu Mureș, Autostrada Unirii a ajuns la Camera Deputaților, după ce a fost votat de Senat săptămâna aceasta.

Acest proiect este propus de un grup format din aproape 70 de parlamentari, atât de la putere, cât și din opoziție.

Senatorii au votat ca obiectivul de investiții Autostrada Unirii să fie finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din credite externe și din fonduri europene disponibile în cadrul exercițiului financiar multianual 2014 – 2020.

Ministerul responsabil pentru coordonarea realizării acestui obiectiv este Ministerul Transporturilor.

Termenul de execuție a obiectivului de investiții este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi.

Prin construirea acestei autostrăzi se dorește diminuarea decalajului economic care există între partea de Nord-Est a țării și restul României.

Master-planul de Transport General al României prevede ca termen de demarare a studiului de fezabilitate perioada 2021-2022.

Singurul tronson pentru care s-a decis scoaterea la licitație a SF-ului a fost Târgu Neamț – Iași – Pașcani, însă nimic nu s-a concretizat până acum.

Această autostradă are un istoric impresionant, peste 10 ani de studii de prefezabilitate și fezabilitate care au costat zeci de milioane de euro și care acum nu valorează nimic.

Conform estimărilor specialiștilor, aproximativ jumătate din volumul de trafic existent pe coridorul cel mai apropiat va trece pe noul traseu. Astfel, viteza medie prognozată va crește până la 100 km pe oră, iar timpii de călătorie pe durata orelor de vârf vor scădea cu 42%.

 

Citiți și:

Vom avea contracte de finantare semnate fara asigurarea finantarii

Stadiul proiectului de reabilitare a 76 km DN

Cine va extinde o retea de apa, cu 7 mil euro

 

Planurile celui mai mare dezvoltator de centre comerciale

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

Sus